De nieuwe serverappliance, die nu nog bekend staat onder de codenaam Fresno, zou in 2007 op de markt moeten komen als onderdeel van Microsofts Longhorn-serveraanbod.

Fresno moet minder dan duizend dollar gaan kosten, incusief de benodigde hardware en software. Opvallend is dat de appliances geen client access license (cal) zouden vereisen. Dit meldt CRN.

Microsoft zou hiermee volgens de anonieme bronnen proberen Linux’ momentum in de appliancemarkt te doorbreken. “Het is een low-end, goedkope server die als serverappliance, beveiligingsdoos of fileserver kan worden gebruikt”, zo schrijft CRN op basis van een van de anonieme bronnen.

Met Fresno mikt Microsoft op kleine bedrijven die nu geen server gebruiken. Naar verluidt zouden maximaal vijf clients zonder cal op de appliance mogen worden aangesloten.

“Microsoft beseft dat ook kleine bedrijven servers zullen gaan gebruiken en ze willen er zeker van zijn dat het geen Linux-appliance met Google erop wordt”, zo stelt een andere bron. Bron: Techworld