In een document aan de rechtbank erkennen enkele Microsoftmedewerkers dat zij op de hoogte waren van de problemen voordat de spelcomputer ├╝berhaupt op de markt kwam. Het bedrijf erkende eerder de problemen van de spelcomputer.

De consoles zorgden voor cirkelvormige krassen op elke schijf dat het draaide. Ook op een stabiele ondergrond. Na tests van het consumentenprogramma Kassa van vorig jaar bleek dat het voornamelijk ging om spelcomputers die eind 2006 geproduceerd werden.

Schuivende schijven

Maar uit vertrouwelijke documenten van Microsoft aan de rechtbank bleek dat de allereerste consoles al problemen vertoonden. In het document, waar de Seattle Tech Report hand op wist te leggen, blijkt dat de ontwikkelaars van Microsoft bij de introductie van de Xbox 360 afwisten van de krasproblemen.

In het document zegt Hiroo Umeno, een ontwikkelaar bij Microsoft, dat het hele team de problemen inzag. "Toen we in september of oktober 2005 de eerste berichten kregen van schuivende schijven, was het wel duidelijk dat het problemen zou gaan veroorzaken."

Vanwege krasincidenten begonnen vele mensen een rechtszaak tegen Microsoft. Als reactie op de verschillende rechtszaken stelde het bedrijf dat de problemen niet op grote schaal voorkwamen. Maar uit het document wordt duidelijk dat bij de productie van de Xbox 360 de moeilijkheden al aan het licht kwamen.

Oververhit

Microsoft is niet alleen vanwege het krassen van de Xbox 360 aangeklaagd. In december 2005, vlak na de introductie, begon een man uit Chicago een rechtszaak tegen het bedrijf omdat de adapter van de console tijdens het spelen oververhit zou raken. Daardoor zouden spellen in de spelcomputer blokkeren.