Het pakket is de eerste vrucht van het interoperabiliteitscentrum dat de twee bedrijven een jaar geleden zijn gestart. Die was op zijn beurt het resultaat van het beroemde en beruchte pact dat de twee in 2006 gesloten hebben. Onder meer Dell heeft aangekondigd om uitgerekend deze combinatie mee te leveren op hun bladeservers.

Het was al wel mogelijk om Linux (en dus ook SUSE) te virtualiseren als gast op de Windows Server 2008/Hyper-V combinatie, maar dat ging wel ten koste van de prestaties. De nieuwe download op Microsoft Connect zou daar een eind aan moeten maken.

Hoewel nog meer onderdelen worden verwacht, zitten in het huidige aanbod Linuxondersteuning voor de synthetische apparaten voor Hyper-V. Een Hypercall-adapter (die Xen-instructies uit de Linuxkernel vertaalt naar Hyper-V) hoort ook bij het aanbod, net als ondersteuning voor Fastpath Boot.

Daarmee, zo beweren Microsoft en Novell, wordt bijgedragen aan het gebruik van virtualisatie om cross-platform omgevingen beheerbaar te houden. Bron: Techworld