"Inkomsten zijn één van de belangrijkste dingen om te melden op zulke vergaderingen" Aldus Ballmer. "Als je praat alsof deze zaken belangrijk voor je zijn, moet [de inkomsten] vermelden."

Microsoft heeft op dit moment een hypothetisch inkomstenrapport naar buiten gebracht. Dit rapport extrapoleert de inkomsten en besparingen die behaald zouden kunnen worden mocht het bedrijf op de zelfde voet doorgaan qua verkopen. Ballmer's reactie op deze manier van rapporteren is: "Bullshit, ze moeten de actuele winsten vermelden en niet de besparingen"

Windows Mobile

Ook Windows mobile krijgt er van langs: het kleine aantal apps, het "één decimaal grote" marktaandeel op de mobiele markt en het uitschakelen van Astoria, het project waarmee Android-apps op Windows mobile konden draaien. Satya Nadalla's idee om ontwikkelaars te stimuleren universele apps te laten maken voor het Windows 10 ecosysteem werd afgeschoten door Ballmer als iets wat niet zal werken.

Bloomberg meldt ten slotte dat in het rapport alleen de bruto winstmarge voor een deel van de cloudbusiness vermeld wordt, maar dat de totale verkoopcijfers ontbreken.