Het besturingssysteem is speciaal ontwikkeld voor Qualcomm's Centric 2400, een ARM-processor speciaal ontworpen voor cloud servers.

De server wordt getoond op het Open Project Compute Summit in Santa Clara. De server software is overigens alleen voor intern gebruik. Het bedrijf heeft niks losgelaten over de beschikbaarheid van de software en of deze publiekelijk beschikbaar zou zijn.

Microsoft liet in 2011 nog weten geen interesse te hebben Windows Server op ARM servers te bouwen en dit is de eerste keer dat het bedrijf een werkende versie van de software laat zien op ARM-hardware.

Microsoft en Qualcomm hebben jaren gewerkt aan de Centriq 2400 en Windows server combo en beide bedrijven hebben laten weten aan het project te blijven werken voor toekomstige servers.

Qualcomm heeft speciale Windows Server hardware ontwikkeld op basis van de Centriq 2400-processor. Het Centriq Open Compute moederbord heeft een processor met 48 cores en past in een 1U chassis. Het moederbord bevat meerdere I/O netwerkinterfaces en kan overweg met de nieuwste opslagprotocollen.

De server is gebaseerd op een nieuwe versie van Project Olympus, een open source cloud hardware server-ontwerp ontwikkeld door Microsoft in samenwerking met OCP.