Googlerola wil ook Nederland veroveren. Dat moet allereerst gebeuren met de woensdag gepresenteerde Moto G. In tegenstelling tot grote broer Moto X, waarmee Motorola onder het nieuwe bewind van Google in augustus in de VS debuteerde, komt de Moto G naar in totaal 30 landen toe. Waaronder ook per direct naar Nederland. De prijs voor het 16 GB-model is hier naar schatting 200 euro.

Voor dat geld krijgen kopers volgens de makers ‘buitengewone’ specificaties. Het budgettoestel heeft een schermgrootte van 4,5 inch (HD) met een resolutie van 1280x720 pixels en draait op een 1,2 GHz quadcore Snapdragon 400 van Qualcomm. Volgens Googlerola is de 2.070 mAh-accu voldoende voor 24 uur gebruik. Ook is het toestel extra beschermd tegen spatten.

KitKat vanaf januari

De Moto G komt in eerste instantie geleverd met Android 4.3 (Jelly Bean) maar krijgt volgens de makers in januari zijn KitKat-update naar Android 4.4. Net als de Moto X is het toestel verkrijgbaar in verschillende kleuren, al is dat bij de Moto G beperkt tot de achterkant.