Mozilla maakte vorige week al bekend dat het tien bugs met een hoge prioriteit heeft aangetroffen in Firefox 3.0 RC1. Drie bugs werden door Mozilla als 'kritisch' bestempeld. Een mogelijke optie was om Firefox 3.0 toch definitief te verklaren en de problemen enkele weken later te patchen middels een update (3.0.1). "We hebben echter besloten dat er genoeg aanleiding is om een nieuwe Release Candidate te produceren", aldus Mozilla’s ontwikkelbaas Mike Beltzner in een e-mail aan Computerworld.

De release van de definitieve versie van de nieuwe webbrowser wordt door de tweede release candidate met zo’n vijf dagen vertraagd, zo blijkt uit vergadernotulen die Mozilla online heeft gezet. De release van Firefox 3.0 staat nog steeds gepland voor halverwege juni.

Firefox 3.0 is de eerste grote update van de browser sinds oktober 2006. Verwacht wordt dat versie 3.1 nog dit jaar het levenslicht ziet. Deze versie moet ondersteuning bieden voor Cross-site XMLHttpRequest, een specificatie om webpagina’s informatie te laten ophalen van servers die zich achter een firewall bevinden.

Bron: Techworld