De OS voor smartphones komt in twee smaken, de 'standard' en 'professional' versies, met als verschil dat de eerste geen ondersteuning heeft voor touchscreens. Updates voor Windows Mobile kunnen elke 18 maanden verwacht worden, zo stelt Alec Taylor van het bedrijf tegenover ComputerWorld Canada.

Voor beheerders is de ondersteuning van System Center Mobile Device Manager 2008 de belangrijkste toevoeging aan de OS. Dat zou de sysadmin meer controle moeten geven over waar gebruikers wel en geen toegang tot moeten hebben. Zo kunnen zaken als camera's en verzending van sms worden uitgeschakeld. Verder zijn wat irritaties weggewerkt, zoals de verbinding met nieuwe apparatuur (een andere printer bijvoorbeeld) dat nu sneller moet gaan.

Microsoft wijst daarnaast op een 'auto-discovery' systeem voor bluetoothverbindingen, en de verbinding met Exchange voor zowel IMAP als POP postvakken.

Zowel Flash als het onvermijdelijke MS Silverlight worden nu standaard ondersteund, terwijl IE Mobile schermvullend kan worden gedraaid. De gebruikersconfiguratie van functies zijn nu met verbeterde wizards uitgerust, zodat zaken als bluetooth en wifi makkelijker kunnen worden ingesteld. Bron: Techworld