De nieuwe versie van OpenManage is vanaf volgende week verkrijgbaar. Volgens Dell is het beheer nu makkelijker en minder tijdrovend geworden door het gebruik van een script generator, de Systems Build and Update Utility die UI en CLI samenvoegt, en de mogelijkheid om de firmware van SCSI drives te updaten zonder deze uit te schakelen.

"Wat we met OpenManage proberen is het samenvoegen van verschillende tools voor verschillende platformen tot één gereedschap", zegt Robert Blaas, product manager voor enterprise producten van Dell Nederland.

De update van OpenManage valt samen met de lancering van de PowerEdge R900 serverlijn. Eerder deze week kondigde de fabrikant aan de R900, een vier-socket database server, uit te rusten met de nieuwe Intel Xeon chips. Penryn doet ook zijn intrede in de PowerEdge 1950, 2900 en 2950 servers. "We gaan nog meer aankondigingen doen de komende tijd, zo brengen we nog de 7300 en 7200 serie op de markt met quadcore ondersteuning", zegt Blaas, "we moesten OpenManage ook om die reden updaten." Bron: Techworld