Nagios is een populair programma dat servers en services daarop in de gaten houdt en de beheerder waarschuwt wanneer er iets misloopt. Zo kan het netwerkdiensten zoals SMTP, HTTP, FTP en SSH monitoren, evenals de processorbelasting van de servers.

De support die Nagios Enterprises vanaf nu biedt, geldt niet alleen voor Nagios Core, maar ook voor plug-ins en de add-ons Nagios Server Check Acceptor (NSCA) en Nagios Remote Plug-in Executor (NRPE), twee sleuteladd-ons voor de functionaliteit van Nagios. Verschillende platformen zijn ondersteund, waaronder Red Hat, Debian, Ubuntu, Fedora en openSUSE.

Het bedrijf biedt jaarlijkse supportplannen aan in een Basic- (2.495 dollar voor één of twee Nagios-servers) en Standard-versie (5.995 dollar voor één of twee Nagios-servers). Voor vijf tot tien Nagios-servers loopt de jaarlijkse prijs op tot 4.990 dollar respectievelijk 11.990 dollar. Wie vòòr 30 juni een supportcontract aanschaft krijgt hierop een korting van 10 tot 20 %. Telefonische ondersteuning (tijdens de kantooruren) is alleen in de Standard-versie voorzien, die ook geavanceerdere installaties zoals gedistribueerde of redundante Nagios-configuraties toelaat.

Van Nagios verscheen er onlangs ook een nieuwe release die belangrijke bugfixes en een beveiligingslek oploste. Nog geen dag later moest hierin een performanceprobleem worden opgelost met de nieuwe release 3.1.2. De release notes bevatten de details over de wijzigingen.

Bron: Techworld