Consumenten, bedrijven en ontwerpers kunnen vanaf vandaag (maandag 16 september) terecht bij Staples voor 3D-prints. Eigen en standaard aangeboden ontwerpen zijn te bestellen als papieren 3D-object. Ook kunnen designers hun ontwerpen via Staples te koop aanbieden.

Papier in lagen printen om 3D-object te maken

De kantoorartikelenwinkel stelt dat ontwerpers hiermee een grote groep klanten kunnen bereiken. "Hun bereik is daarmee een stuk groter dan via enkel op 3D toegespitste kanalen", legt het bedrijf uit. Voor het maken van de driedimensionale objecten gebruikt de Staples Myeasy 3D-dienst de Mcor IRIS. Die industiële machine maakt van papierlagen het gewenste object, wat ook in full color kan. De specificaties voor de IRIS vermelden een pallet van meer dan 1 miljoen kleuren.

Deze machine maakt de papieren 3D-prints die bij Staples zijn in te voeren en te bestellen:

Reguliere 3D-printers gebruiken plastics als bouwstof. Daarbij zijn kleuren en kleurcombinaties vaak nog lastig en beperkt qua aantal. Staples benadrukt ook dat zijn papieren 3D-prints milieuvriendelijk zijn. De vandaag om 16:00 live gaande printdienst is eind november al aangekondigd. Na Nederland volgt België waarna Staples snel andere landen wil gaan bedienen.

Wat er zoal met papier valt te 3D-printen? Dit:

3D-printermaker Mcor Technologies showt de mogelijkheden: