NetApp heeft nauwelijks aan dag na het verrassende bod van EMC op Data Domain weer gereageerd met een eigen, hoger bod. Terwijl EMC 1,8 miljard dollar zegt over te hebben voor Data Domain, gaat NetApp daar nu met 100 miljoen dollar overheen. DataDomain heeft het bod van NetApp geaccepteerd. Het wachten is op de volgende reactie van EMC.

Vorige week zette NetApp de biedingsoorlog in gang met een bod van 1,5 miljard dollar op Data Domain. Data Domain is gespecialiseerd in netwerkgebaseerde diskback-up die een alternatief vormt voor traditionele tapesystemen. Crux van de technologie is deduplicatie, een steeds meer in zwang rakende manier om schijfverbruik door ongestructureerde data op blockniveau te minimaliseren.

Beter bij netApp

Volgens Dan Warmenhoven, de ceo van NetApp, biedt de combinatie van de twee leveranciers meer waarde voor de aandeelhouders, klanten en partners van Data Domain dan het alternatief (EMC). Volgens hem hebben Data Domain en EMC te veel overlap met elkaar om tot dezelfde 'krachtige combinatie' te komen.

Daarnaast zouden de culturen van beide bedrijven beter met elkaar in overeenstemming zijn. Daarnaast zegt NetApp dat het samengaan van EMC en Data Domain op meer bezwaren van mededingingsautoriteiten zou stuiten dan de combinatie NetApp-Data Domain. EMC is immers al marktleider in de storagebranche.

Bron: Channelworld.nl