Het gaat om SnapManager voor Virtual Infrastructure, waardoor Windows-versies van de backupsoftware vanaf april VMware virtuele servers zullen ondersteunen. Voorheen was SnapManager afgestemd op fysieke servers, maar NetApp kondigt nu dus volledige ondersteuning van VM's aan.

SnapManager, zoals de naam verklapt, is beheersoftware voor rollback-punten in servers. Met momentopnames wordt een back-up van de data gecreëerd en opgeslagen, wat de restoratie moet versnellen. Het pakket komt in versies voor Exchange, SQL, Oracle en SharePoint. Kosten: 2000 dollar per fysieke server.

In eerste instantie zal alleen de virtuele infrastructuur van VMware tot de mogelijkheden behoren. Toekomstige versies, zo laat vice president Patrick Rogers weten, kunnen ook hypervisors van Microsoft, Citrix en Virtual Iron aan. Wanneer die versies op de markt komen wil Rogers niet kwijt.

In april gaat het bedrijf ook Provisioning Manager op de markt brengen, een policy-opslagbeheerder voor grote hoeveelheden data. Bron: Techworld