Na SRC en BPM, die vorige maand hun publieke vonnis uitgesproken kregen, zullen ook de BI-tools uit het NetWeaver assortiment plaats gaan maken voor de oplossingen van het aangekochte Business Objects, zo wordt bericht op het Britse ITWeek.

Specifiek zou het gaan om de NetWeaver tools Business Explorer, Web Application Designer en Report Designer. SAP belooft wel dat de migratie zo pijnloos mogelijk gaat verlopen.

Overlap

Sinds de overname van Business Objects is er overlap ontstaan in het BI-aanbod van SAP. Anders dan concurrent Oracle, die aangekochte producten (zoals Siebel en PeopleSoft) zo lang mogelijk tegelijkertijd met het oude aanbod probeert te ondersteunen, kiest de Duitse database-gigant voor een traject waarbij pakketten worden uitgefaseerd.

SAP is tot nu toe redelijk open geweest over welke producten eventueel op de lijst komen. Hoe dat precies zal gaan is nog niet bekend, al heeft het nog geen officiële details vrijgegeven over wat bestaande gebruikers kunnen verwachten. SAP Nederland kan het genoemde lijstje dan ook niet bevestigen, maar zegt dat het binnenkort meer duidelijkheid zal verschaffen over de integratie van Business Objects.

De Verenigde Nederlandstalige SAP Gebruikers (VNSG) laat weten dat zij nog geen ongeruste geluiden hebben gehoord vanuit hun leden. "Maar we hebben wel bij SAP aangegeven goed geïnformeerd te worden hierover", zegt directeur Bea Logtenberg van de gebruikersvereniging. Een aparte sessie over het onderwerp is ingeruimd tijdens Sapphire, de gebruikersconferentie die 19, 20 en 21 mei plaatsvindt in Berlijn, zo laat Logtenberg weten. Vermoedelijk zal SAP dan het officiële tijdsschema vrijgeven. Bron: Techworld