De nieuwe SATABeast propt maximaal 42 terabyte aan storage in een 4u-rek en kan voor de connectiviteit zowel Fibre Channel als iSCSI gebruiken. Ook aan het milieu is gedacht. De technologie AutoMAID (Massive Array of Idle Disks) zet disk drives die niet zoveel te doen hebben even in de wacht.

Volgens Nexsan kan de SATABeast Xi overweg met de data-intensieve multimedia-applicaties die in Apple-omgevingen vaak voorkomen. De GUI van het opslagmonster zal Leopard-gebruikers bekend voorkomen, zo belooft de leverancier.

Apple presenteerde gisteren een nieuwe versie van de Xserve die afhankelijk van het model zelf al 3 of 4 terabyte aan interne opslag biedt. Volgens senior vice-president Bob Woolery van Nexsan vormt de SATABeast Xi daar een prima aanvulling op. "Het is logisch dat Xserve-gebruikers archivering overwegen aangezien ze veel doen met content die bestaat uit zeer grote files die veel opslagcapaciteit vergen."

Nexsan, dat zich met name toelegt op archivering op schijven, breidde eind 2007 zijn activiteiten uit in Europa. Zo werd een vice-president voor Europa aangetrokken die de directeuren van de Europese regio’s moet ondersteunen. De nieuwe SATABeast Xi moet 15 maart op de markt komen met een prijskaartje vanaf 1200 dollar per terabyte.

Bron: Techworld