Terwijl de vorige uitvoering van de Nexus 7 door fabrikant Asus wel is uitgebracht in Nederland, geldt dat nog niet voor de verbeterde uitvoering. Nexus-aanbieder Google heeft die krap twee weken geleden onthuld, waarbij de uitvoeringen met minder opslagruimte in prijs zijn verlaagd. Google en Asus bieden klanten daarvoor compensatie.

iPad-offensief

Tegelijk met de verbeterde 7 inch tablet van Asus heeft Google een 10 inch exemplaar onthuld, die is gemaakt door Samsung. Daarmee wil Google de iPad mini en de iPad beconcurreren. Het Google-eigen Android-productgamma is aangevuld met de Nexus 4-smartphone, gefabriceerd door LG. Deze apparaten met Google's mobiele besturingssysteem Android zijn vanaf nu te koop in enkele Europese landen.

Daaronder bevinden zich Duitsland, Frankrijk, Spanje en Groot-Brittannië, meldt technieuwsblog Android Police. In Google's online-winkel Play wordt de Nexus 4 met 8 GB opslagcapaciteit voor 299 euro aangeboden. LG brengt zelf zijn toestel eind november op de markt in Nederland, maar de prijs is nog altijd niet bekend, meldt Android Planet. Door dat plan is plots een streep getrokken: LG brengt de Nexus 4 niet uit in Nederland, omdat de vraag in andere landen al groot is.

Google-subsidie

Nexus 10-fabrikant Samsung heeft eerder al aan Android World laten weten dat het de 10 inch iPad-tegenhanger niet zelf uitbrengt in Nederland. Zowel Samsung als LG bieden elk al producten die rechtstreekse concurrenten zijn van de Nexus-apparaten die zijn in opdracht van Google maken. Die internetreus verkoopt zijn Nexus-apparaten met weinig of geen winst. Geruchten zijn al opgedoken dat 'losse' Nexus 4-smartphones flink duurder zijn zonder Google's subsidie.

Update:

Toegevoegd dat LG de Nexus 4 toch niet uitbrengt in Nederland, en ook niet in België. De fabrikant spreekt tegenover Android World van een te grote populariteit in andere landen, waarbij uitbrengen in meer landen tot leveringsproblemen zouden leiden. Een woordvoerster vertelt aan Tweakers.net dat de Google-smartphone in elk geval niet meer dit jaar uitkomt in de Benelux. Mogelijk komt de Nexus 4 geheel niet.