Het bedrijf noemt de nieuwe technologie ExtremeFFS, wat staat voor Extreme Flash File System.

De nieuwe technologie van SanDisk maakt niet alleen gebruik van een nieuw bestandssysteem, maar ook van een andere opslagmethode, die ervoor zorgt dat gegevens niet langer op een vaste locatie op de schijf opgeslagen hoeven te worden. Hierdoor kan de schrijfsnelheid volgens SanDisk honderd keer worden vergroot.

Het optimaliseren van de snelheid van ssd's is belangrijk voor SanDisk, omdat het bedrijf hoopt dat dit, in combinatie met een aantal andere verbeteringen waar het bedrijf aan werkt, ervoor zal zorgen dat SSD's vaker gebruikt zullen worden als opslagmedium voor pc's. De schijven worden massaal gebruikt bij de productie van laptops, maar de desktopmarkt loopt tot op heden niet erg warm voor SSD's in verband met de snelheid, de (nog) beperkte opslagcapaciteit en de relatief hoge prijs van het medium.

De ontwikkeling in de markt rond ssd's staat dan ook niet stil. Eerder gaf Microsoft al aan dat Windows 7 geoptimaliseerd zal zijn voor het gebruik van ssd's, in tegenstelling tot Windows Vista, dat die optimalisatie niet kent. SanDisk heeft vooralsnog alleen de nieuwe technologie aangekondigd, en verwacht dat daadwerkelijke producten die gebruik maken van ExtremeFFS volgend jaar op de markt verschijnen.

Bron: Computer!Totaal Bron: Techworld