Data Domain heeft dan wel de voorkeur uitgesproken voor het nieuwe bod van NetApp, maar EMC weigert nog op te geven. Het gaat nu om het winnen van de gunst van de aandeelhouders. NetApp biedt 30 dollar per aandeel, wat neerkomt op een totaalbedrag van 1,9 miljard dollar. Wat de volgende stap zal zijn van EMC is onzeker, maar het bedrijf zegt niet op te willen geven.

EMC heeft het NetApp deze week moeilijk gemaakt door een eerder bod van de concurrent op Data Domain te overtreffen. Daarmee zag NetApp zich geforceerd een beter en dus nog hoger bod uit te brengen. Het kost NetApp 400 miljoen dollar extra bovenop zijn eerdere bod van 1,5 miljard dollar. De directie van Data Domain heeft unaniem een positief advies gegeven aan de aandeelhouders om in te gaan op het aanbod van NetApp, dat 16,45 dollar aan cash per aandeel wil betalen en daarnaast de aandeelhouders van data Domain aandelen van NetApp wil geven. De deal moet in een termijn van 60 tot 110 dagen zijn afgerond.

Data Domain zou eenvoudig in te passen zijn in bestaande productportfolio's van zowel NetApp als EMC, omdat de software platformonafhankelijk is.

Bron: Channelworld Bron: Techworld