De nieuwe versie zal net als de huidige versie van Exchange Server onder een standaard- of enterprise server-licentie worden aangeboden. Maar waar gebruikers van Microsoft Exchange Server 2003 nog maar één type licentie voor hun clients kunnen kopen, biedt Microsoft bij Microsoft Exchange Serber 2007 zowel een standaard- als enterprise-type van de client-licenties aan.

Bedrijven die een premiumlicentie aanschaffen, krijgen onder meer de mogelijkheid om commando's in te spreken en voicemail op te halen uit hun inbox, aldus Microsoft. Ook krijgt deze groep meer opties voor het beheer van e-mailfolders, zoals de mogelijkheid om e-mails na een bepaald aantal dagen te wissen.

Alle versies van Microsoft Exchange Server 2007 bevatten verbeterde antivirus- en antispam-technologieën, belooft Microsoft. Daarnaast moet het makkelijker worden om servers voor verschillende doeleinden te gebruiken, zoals 'unified messaging', 'edge transport', 'hub transport', 'client access services' of gewoon mailopslag.

De eerste bèta van de mailserversoftware wordt momenteel getest door ontwikkelaars van het Microsoft Developer Network (MSDN). De definitieve versie moet uiterlijk begin volgend jaar op de markt verschijnen. Bron: Techworld