Daarmee is Tuxedo 10g R3 de eerste update van de middleware onder Oracle-vlag. Deze versie integreert nu met Oracle Coherence, de Identity and Access Management Suite en de SOA Suite. Overigens zorgt geen van de toevoegingen ervoor dat Tuxedo afhankelijk wordt van andere Oracle-applicaties, zo belooft de softwarereus. 10g R3 is ook gecertificeerd met Oracle Clusterware.

Het oorspronkelijk in 1983 ontwikkelde Tuxedo is een transactieverwerker, en is eigenlijk een applicatieserver die met C, C++ en COBOL overweg kan. Daarmee is het bijvoorbeeld mogelijk om applicaties van een mainframe door te geven naar een open systems-server. De technologie werd eerste instantie ontwikkeld door AT&T, en kwam via Novell en BEA in handen van Oracle, die het in zijn Fusion Middleware-reeks heeft gepast. Het vindt vooral aftrek bij telecombedrijven.

Tegelijkertijd met heeft Oracle SALT (Service Architecture Leveraging Tuxedo) 10g R3 uitgegeven, het SOA-component voor Tuxedo. Het ondersteunt nu ook de specificaties van de Service Component Architecture (SCA). Bron: Techworld