De nieuwe flashdrives, genaamd Cruzer Professional en Cruzer Enterprise, kunnen met een wachtwoord worden beveiligd en beschikken over 256-bit encryptie. De sticks kunnen met Windows 2000, XP, Vista en Server 2003 overweg.

Tevens heeft Sandisk aanvullende serversoftware ontwikkeld genaamd Cruzer Enterprise Central Management & Control. Hiermee kunnen beheerders vanaf een centrale console onder meer wachtwoorden resetten en bestanden archiveren.

Cruzer Professional is bedoeld voor kleinere bedrijven die hun gegevens basaal willen beveiligen. Zo kunnen bepaalde delen van de opslagruimte worden beveiligd met een wachtwoord, terwijl de rest van de stick voor iedereen toegankelijk is.

Bij Cruzer Enterprise is de beveiliging minder vrijblijvend. Alle opgeslagen gegevens worden op deze stick bijvoorbeeld met een wachtwoord beveiligd.

De 1 GB-versie van de Cruzer Professional kost zo'n 55 dollar. De 2 GB- en 4 GB-varianten gaan over de toonbank voor respectievelijk 95 en 145 dollar.

De prijzen van de Cruzer Enterprise liggen iets hoger. Een 1 GB-versie van deze stick kost 75 dollar. Voor de 2 GB moet 125 dollar worden betaald en voor de 4 GB 185 dollar. Bron: Techworld