Ruil je auto in bij de aankoop van een nieuwe auto

Dit is de meest gebruikte manier om een auto te verkopen. Het is erg gemakkelijk want je zit nooit met dubbele lasten voor de wegenbelasting en verzekering en bovenal hoef je zelf niets meer te doen voor de verkoop van je auto. Je kunt jouw auto achterlaten als je jouw nieuwe auto ophaalt en de dealer zorgt voor de rest. Het grote nadeel van deze manier is dat al die gemakken de opbrengst van je oude auto flink doen dalen. Reken erop dat je tussen de 25 en 40 procent minder voor je auto krijgt dan hij waard is.

Verkoop je auto zelf via online marktplaatsen

Je kunt je auto te koop zetten op bijvoorbeeld Marktplaats, Speurders, Autoscout24 en andere online marktplaatsen. Je krijgt de hoogste prijs voor je auto als je hem zelf verkoopt. Dit is voor zowel de verkoper als de koper het meest voordelig. Jij krijgt de hoogste prijs, en de koper betaalt minder dan wanneer hij naar een garage gaat. Voor jou als verkoper is deze manier wel de weg van de meeste weerstand. Je moet foto's maken, advertentieteksten opstellen, mogelijke kopers ontvangen, proefritten maken, onderhandelen en de overdracht regelen. Dit wordt echter goed beloond door de hogere opbrengst van je auto.

Meld je auto aan bij een auto verkoopsite

Dit is een goede middenweg tussen het inruilen en zelf verkopen van je auto. Als je jouw auto verkoopt via een auto verkoopsite hoef je zelf alleen te zorgen voor een beschrijving van je auto en goede foto's. Je meld je auto aan, geeft de gevraagde gegevens, stuurt de foto's op en de verkoopwebsite doet de rest. Zij gaan opzoek naar een koper en onderhandelen voor jou over de prijs. Zodra zij denken een goed bod te hebben nemen ze contact met jou op. Accepteer je het bod? Dan is je auto verkocht! De prijs die je krijgt ligt ergens in het midden tussen de inruilprijs en de prijs als je zelf de verkoop regelt. Maar daar staat tegenover dat je zonder gedoe je auto kunt verkopen, en het kost je bijna geen moeite.