De nieuwe specificatie rekt de maximale capaciteit van het sd-medium op tot ver boven de 2 GB. Nieuwe kaarten zijn daarmee ook geschikt voor een nieuwe, geavanceerde generatie audio-, video- en telecommunicatie-apparaten.

"Gebruikers stellen steeds meer eisen aan digitale apparatuur", stelt Paul Reinhart, algemeen directeur van de SDA. "De nieuwe specificatie geeft fabrikanten de mogelijkheid om hun producten van nieuwe mogelijkheden te voorzien."

De nieuwe sdhc-kaarten (sd high capacity cards) bieden naast een verhoogde capaciteit ook verhoogde lees- en schrijfsnelheden en ondersteuning voor het FAT32-bestandssysteem, aldus SDA. Bovendien zijn de kaarten geschikt gemaakt voor sd-audio, sd-video en sd-binding specificaties, die voor de bescherming en een veelzijdiger gebruik van content zijn opgesteld.

In december maakten meer dan 5000 nieuw verscheepte producten (van 321 verschillende merken) gebruik van het sd-medium. Onder de producten bevinden zich onder meer digitale camera's, camcorders, laptops, pda's en navigatiesystemen.

Op welke datum de specificatie wordt geïntroduceerd, is nog niet bekend. De SDA spreekt zelf over 'begin 2006'. De eerstvolgende ledenbijeenkomst van de SDA vindt plaats op 2 en 3 maart in Shanghai.

Bron: Techworld