Want in oktober komt het bedrijf met meer informatie over zijn eigen Head-Up Display (HUD) voor de consument. Het prototype van de smartglass zie je hieronder. Wat opvalt is de accu die in tegenstelling tot de Google Glass om de nek gedragen wordt. Het apparaat oogt verder geheel in lijn met Google's cyberbril.

Lenovo bedrijf zoekt nu nieuwe partners. Het Chinese bedrijf wil dat andere hardwarefabrikanten, researchers en logistieke bedrijven gaan meehelpen aan de ontwikkeling.

Samen is niet alleen

Daarvoor is al eerder het NBD-platform opgericht, waabij de pc- en smartphonefabrikant samenwerkingen probeert aan te gaan op het gebied van routers en connected devices die samen de 'Internet of Things' vormen. Lenovo-topman Chen Xudong vertelt tegenover onze collega's van PCWorld dat "geen bedrijf dat alleen kan doen".

Naast het eigen prototype werkt Lenovo samen met de Amerikaanse smartglass-maker Vuzix om hun M100 uit te brengen in China. Die cyberbril draait Android 4.0.4,heeft een 1GHz dual-core processor, kost omgerekend zo'n 1298 dollar en is bedoeld voor bedrijven.

Op de laatste twee foto's zien we Lenovo's WiFi-router en slimme luchtreiniger, die ook gekoppeld is aan het internet en samen met het Duitse Luftmed is gemaakt: