Het nieuwe product zal naar verwachting eind deze maand worden geïntroduceerd tijdens Microsofts jaarlijkse Winhec-conferentie in Seattle.

Samen met de nieuwe hhd (hybrid hard drive) zal Microsoft dan ook de nieuwe Windows ReadyDrive-functie onthullen die de nieuwe harde schijf softwarematig ondersteunt.

Hhd is een combinatie van flash-geheugen met een conventionele harde schijf. Om energie en tijd te besparen tijdens het opstarten, is de schijf zo ontworpen dat tijdens het booten het flash-geheugen wordt aangesproken.

Samsung en Microsoft hebben de nieuwe schijf samen ontwikkeld en het eerste prototype een jaar geleden op Winhec onthuld. Hoewel het achterliggende concept nauwelijks is gewijzigd, zal de schijf die dit jaar wordt getoond nagenoeg identiek zijn aan de versies die later dit jaar in de winkel moeten liggen.

"We hebben de hybride schijf op maat gemaakt voor Windows Vista omdat Microsoft dit nieuwe besturingssysteem binnen een jaar wil vrijgeven", aldus een zegsman van Samsung tegenover The Korea Times. Bron: Techworld