Het nieuwe apparaatje is volgens de fabrikant revolutionair door het gebruik van Touchflo-technologie, een nieuwe manier waarmee de telefoon zich laat bedienen.

De HTC Touch is volgens Mark Moons, bij HTC verantwoordelijk voor de Benelux, vooral een telefoon, die 'toevallig' ook kan mailen en internetten.

Volgens HTC is de huidige generatie smartphones – door Moons grofweg omschreven als veredelde pda's die kunnen bellen – simpelweg te groot om echt als telefoon dienst te kunnen doen. "Bovendien moeten ze met twee handen worden bediend. Dat moet anders kunnen, dachten we. Het resultaat is de HTC Touch. De stylus heb je niet meer nodig."

De nieuwe smartphone weegt slechts 112 gram en is grofweg 10 centimeter hoog en 5,8 centimeter breed. Het grootste deel van de telefoon wordt in beslaggenomen door het grote aanraakscherm.

Touchflo

De telefoon is te bedienen met één duim. HTC gebruikt hiervoor onder water zijn zelf ontwikkelde Touchflo-technologie die de 'vegen' van de duim op het scherm kan interpreteren.

Zo kan het menu tevoorschijn worden getoverd door met de duim van beneden naar boven te vegen. Door van links naar rechts te vegen, komen de diverse applicaties tevoorschijn. Volgens Moons is deze manier van bedienen 'heel intuïtief'.

Ook de toekomstige modellen van HTC zullen deze bedieningstechnologie aan boord krijgen. De zakelijke toestellen van de fabrikant moet het echter zonder stellen, zo bevestigt Moons desgevraagd.

De HTC Touch draait op Windows Mobile 6 en beschikt over een 201 MHz processor, een 2 megapixel camera en ondersteunt naast Bluetooth en wifi ook gsm- en gprs-netwerken.

De nieuwe smartphone is vanaf deze week verkrijgbaar bij diverse winkels, KPN, T-Mobile en Orange. De adviesprijs is 459 euro. Saillant detail is dat de HTC Touch alleen onder de eigen naam op de markt wordt gebracht en niet zoals eerdere modellen onder de vlag van de operator wordt aangeboden. Bron: Techworld