De Liebert CRV is een installatie waarmee DC's met tussen de één en dertig racks valt te koelen, afhankelijk van de precieze variant. Daarmee valt een ruimte van ongeveer 30 vierkante meter te bedienen, wat voor grootleverancier als 'klein' te boek staat. In grotere datacentra kan de CRV volgens Emerson Network Power worden ingezet voor hotspots.

De Liebert CRV komt in drie varianten, allemaal een enkel rek groot. De meest simpele is een luchtkoelingsvariant voor kleine datacentra die niet zijn aangepast op moderne koeltechnieken, zoals koude gangen of waterkoeling. Elke 'kleine' CRV kan vier serverracks onder zijn hoede houden.

Iets robuuster is de variant voor datacentra waar de vloer al is verhoogd voor afvoer van warme lucht, terwijl de laatste 'grote' versie bedoeld is voor datacentra die al gebruik maken van waterkoeling. Die kan al dertig racks aan per CRV. De eerstgenoemde werkt vanaf tien racks, terwijl de tweede vanaf 20 racks aankan. Respectievelijk ligt te capaciteit van de drie apparaten op 27, 37 en 40 kW.

Wat de systemen gemeen hebben is de iCom Control, een applicatie waarvan Emerson zegt dat het 'de virtualisatie voor datacentrumkoeling' biedt. Nuchterder beschouwd is het een beheertool waarmee meerdere Liebert-apparaten worden beheerd. Onderling zijn de koelers verbonden door een gewone LAN-verbinding.

De diffusers zijn af te stellen, zodat de warme lucht naar links, rechts of naar achteren kan worden gericht volgens het principe van koude-gang-warme-gang. Verder biedt de Liebert een zogenaamd 'Digitaal Scrollwiel', een systeem die de hitte-afstelling automatisch aanpast aan de workload. Bron: Techworld