De Lumia 925 met 4,5 inch AMOLED-scherm is de verbeterde uitvoering van Nokia's (nu vorige) toptoestel Lumia 920. Het nieuwe model is dunner dan de voorganger en heeft een metalen frame dat gelijk dienst doet als antenne. Nokia prijst de ingebouwde camera aan, met bijbehorende smart-camera-app, die het na de zomer ook uitbrengt voor zijn andere Lumia-toestellen. Dat zijn dan niet alleen nieuwe of de duurste modellen, maar alle Nokia-telefoons met Windows Phone 8.

Direct in Europa

De 925 met 1 GB geheugen en 16 GB opslagruimte heeft wel een fysiek betere 8,7 megapixel camera waardoor het beter gebruik maakt van de slimme app. Die geeft onder meer de mogelijkheid meerdere opnames snel achter elkaar te maken om die dan in elkaar te kunnen schuiven of om er juist de beste opname uit te selecteren. Nokia's nieuwe toptoestel heeft wat deze app betreft nog wel even het rijk alleen: de 925 komt al in juni uit.

Nokia brengt de 925 dan gelijk uit in Europa. Dit in tegenstelling tot de 928 die exclusief is voor de Amerikaanse mobiele operator Verizon Wireless. De 925 komt eerst uit in Duitsland, Groot-Brittannië, Italië en Spanje. Dat gebeurt in ieder geval via partner Vodafone. Het toestel komt "in het najaar" naar Nederland, laat Nokia's pr weten aan Webwereld. "Het toestel zal exclusief met 32GB gevoerd worden door Vodafone."

Prijs

Na het Europese debuut brengt Nokia zijn nieuwste Lumia in China uit via China Mobile en China Unicorn, waarna de VS volgt via operator T-Mobile. De Europese prijs bedraagt 469 euro, maar dat is én zonder operatorsubsidie én zonder lokale belastingen.

Update:

Toegevoegd dat de Lumia 925 in het najaar uitkomt in Nederland.