De HP GbE2c Ethernet Blade Switch van Blade Network Technologies en de Catalyst Blade Switch 3020 van Cisco voegen beide netwerkconnectiviteit, veiligheid en beheermogelijkheden toe aan HP's c-class blade-platform.

De switch van Blade Network Technologies levert 16 interne gigabitethernetverbindingen en vijf externe poorten voor backbone uplinks. De Layer 2-switch kan worden opgewaardeerd voor Layer 3 routing met een software image.

De switch van Cisco levert gigabitethernetverbindingen voor maximaal 16 server-blades. In totaal zijn acht Layer 2 gigabitethernetpoorten en vier sfp-slots beschikbaar om de chassis met een lan of datacenternetwerk te verbinden.

De HP GbE2c-switch kost 1500 euro en is in juli beschikbaar. Cisco's Catalyst switch kost 4400 euro en is per direct verkrijgbaar.

C-class

Het c-class blade-platform, dat in juli wordt verwacht, is op punten als virtualisatie, beheer en koeling aanzienlijk verbeterd, zo stelt HP.

Blades voor het p-class Bladesystem passen echter niet in het c-class Bladesystem. HP blijft zijn p-class systemen dan ook tot volgend jaar verkopen. Bron: Techworld