Nokia kondigde de nieuwe versie van de software aan op het Mobile World Congress (MWC) in Barcelona, zo bericht Cnet.

Ingebouwd kompas

De eerste versie van Nokia Maps was gericht op automobilisten zonder TomTom of andere navigatieapparatuur. Maps 2.0 is als betaversie te downloaden via de Nokia Beta Labs-site. Hiermee worden voetgangers in een voor hen onbekende stad van de ene naar de andere plaats gebracht. Onderweg kunnen zij zich ori├źnteren aan de hand van informatie over gebouwen en straten in de omgeving. Er zijn plattegronden uit ruim 150 landen beschikbaar.

Tegelijk met Maps 2.0 zal Nokia ook de 6220 Classic en 6210 Navigator-toestellen op de markt brengen. De 6210 Navigator-telefoon bevat ook een ingebouwd kompas om exact de juiste looprichting aan te geven. Ook op twee aangekondigde telefoons uit de N-serie, de N78 en N96, kan de nieuwe navigatiedienst werken.

Alternatieve routes

Tegen betaling kunnen Nokia Maps-gebruikers ook toeristische informatie van bekende uitgevers als Berlitz raadplegen, in de vorm van foto's, video en audiostreams over de omgeving. Verder kunnen zij actuele verkeersinformatie kopen, inclusief alternatieve routes in achttien Europese steden. De nieuwste versie van de navigatiedienst bevat ook plattegronden met ov-informatie in zeventien steden, zodat gebruikers de dichtst bijzijnde metrohalte kunnen vinden.

De huidige versie van Nokia Maps is slechts beschikbaar voor een klein aantal mobiele telefoons. Voor de zomer zal Nokia echter een versie van de navigatiedienst uitbrengen voor de in grotere getale verkochte Series 40-toestellen.