Het probleem schijnt zich vooral voor te doen met systemen met een Realtek- of Intel-geluidschip. Het is nog niet duidelijk wat precies de oorzaak is van het probleem. Zowel op Reddit als op het ondersteuningsforum van Microsoft proberen gebruikers elkaar te helpen het probleem op te lossen. Het (her)installeren van geluidsdrivers lijkt niet voor iedereen te werken.

Microsoft heeft inmiddels gereageerd in een van de Reddit-threads en het lijkt erop dat er een verkeerde driver is gepusht. Een Senior Software Engineer van Microsoft heeft geconcludeerd dat het komt door de "verkeerde Intel SST Audio Controller" (versie 09.21.00.3755) komt. Het deinstalleren van de driver zou het probleem moeten oplossen. Gebruikers kunnen hier lezen hoe zij dat kunnen doen.

Microsoft heeft inmiddels een nieuwe update uitgebracht die dit probleem automatisch herstelt. Het is nog niet duidelijk of dit het probleem voor gebruikers met een Realtek-geluidschip ook oplost aangezien de genoemde oplossing zich vooral richt op Intel-kaarten.