Daarnaast biedt het maar weinig keuze voor de ouder: wat als het met die ene oppas die reageert niet klikt?

Tegenwoordig vinden veel ouders hun oppassers via oppassites zoals Sitly. Sitly (voorheen Oudermatch) lanceerde dit jaar de nieuwe Sitly app. Met deze app wordt het nog makkelijker om een oppas te vinden.

Sitly is een online platform waar ouders, oppassers en gastouders elkaar kunnen vinden. Het platform werd in 2009 door Jules van Bruggen opgericht onder de naam Oudermatch. Hij was op zoek naar een betaalbare, flexibele kinderopvang in een huiselijke sfeer en kon die niet vinden. Inmiddels heeft de oppassite in Nederland meer dan 300.000 leden en zijn ze live in 9 landen. In totaal zijn al meer dan 1 miljoen gezinnen, oppassers en gastouders ingeschreven. Door de internationale groei werd besloten om in 2018 onder één universele naam verder te gaan: Sitly.

Bij Sitly kunnen ouders, gastouders en babysitters met elkaar in contact komen. Met de Sitly app is dat nu nog gemakkelijker. Ouders en oppassers kunnen "on the road" zoeken naar een oppas. Ouders kunnen een account aanmaken, hun zoekcriteria instellen, oppassers en gastouders in de buurt bekijken, de ervaring, referenties, beschikbaarheid van de oppas bekijken en een selectie maken van de beste matches om daarna een berichtje sturen om te kijken of het klikt. Ideaal voor de drukke ouders! Als oppas of gastouder kan je gezinnen in de buurt bekijken, hoeveel kinderen ze hebben en de oppaswensen. Zo kunnen ouders, oppassers en gastouders te allen tijde en op elke plek met elkaar in contact komen.

Tot nu toe zijn honderdduizenden gezinnen, oppassers en gastouders succesvol met elkaar gematcht.

De Sitly app is beschikbaar in de App Store en in de Google Play Store.