Op onze sites plaatsen we veel artikelen waarvan wij vinden dat die extra aandacht verdienen. Met name de stevig inhoudelijke stukken, zoals de artikelen die we geschreven hebben naar aanleiding van de RSA-conferentie en Microsoft Build. Die extra aandacht kunnen we ze in de huidige sitestructuur helaas niet geven. Maar daar gaat binnenkort verandering in komen!

Zo was het bijvoorbeeld ook met het grote interview met Max Schrems en de hele serie over datagraaien die daar aan vooraf ging. En dat geldt voor nog veel meer artikelen die binnen de sitestructuur niet de aandacht krijgen die ze verdienen. We zoeken de diepgang, zoals beloofd. Maar in de waan-van-de-dag-feed op Webwereld sneeuwen die pareltjes een beetje onder. Gelukkig gaan we nu binnen twee weken een heel nieuwe site lanceren die aan die situatie een einde maakt.

We zijn al ruim een half jaar (of is het al een jaar?) bezig met het opstellen van wensen, eisen, het aanscherpen van die wensen en eisen, ontwerpen, bouwen, verbeteren, toevoegen, fixen, en ga zo maar door. Het was een gigantisch werk, omdat het niet zomaar één site is die een update krijgt. Het gaat om Webwereld, Computerworld, CIO en CXO. Deze sites, die je nu afzonderlijk kunt bereiken via de tabs, gaan we veel meer met elkaar verbinden. En op Webwereld moet dat allemaal bij elkaar komen. Onze developers, Steve en Ben, hebben hard gewerkt om dat allemaal voor elkaar te krijgen

Wij zijn enthousiast over de nieuwe mogelijkheden die we krijgen. De artikelen die inhoudelijk de diepte in gaan kunnen we veel meer in het zicht plaatsen. We kunnen dossiers uitlichten waar we veel over geschreven hebben en die ineens weer in het nieuws zijn. We kunnen video's en galleries delen. We kunnen onze opiniemakers beter uitlichten, de mensen uit het veld die een mening over actualiteiten hebben die de moeite van het lezen waard is.

Er gaat dus veel veranderen. Daardoor sluiten onze sites veel beter aan bij de nieuwe koers die we zijn ingeslagen. En het mooie is dat het hier niet ophoudt. In feite is dit nog maar het begin, want we hebben nog veel meer functionaliteit in gedachten. Onze developers zullen steeds weer nieuwe mogelijkheden ontwikkelen. Het nieuwe ontwerp is flexibel gemaakt, zodat we zonder veel moeite nieuwe blokken kunnen toevoegen en oude verwijderen.

Natuurlijk zijn we heel benieuwd naar jullie reacties. Immers, alles wordt in het werk gesteld om jullie omgang met de site beter, soepeler en leesbaarder te maken.

We gaan nu aftellen. Nog 13 nachten slapen...