Met Nokia Sensor, zoals de vinding wordt genoemd, kunnen persoonlijke pagina's gecreëerd worden bestaande uit zowel tekst als afbeeldingen. Met behulp van de draadloze technologie Bluetooth kunnen andere telefoonbezitters deze pagina's vervolgens oproepen, waarna er al dan niet verder contact kan volgen.

De mobiel functioneert hiermee als het ware als een draadloze webserver. Voorwaarde is wel dat de zender en ontvanger zich op maximaal tien meter van elkaar bevinden.

Het Finse bedrijf heeft op zijn site een aantal templates beschikbaar gesteld waarmee in een handomdraai een pagina gemaakt kan worden. Volgens een Nokia-zegsman is dit een 'totaal nieuwe manier van communiceren'. "Je kan dingen te weten komen van mensen in een bar of restaurant voordat je ze echt ontmoet. Het is heel spontaan." Overigens zijn er geen kosten aan deze nieuwe communicatievorm verbonden.

Nokia Sensor werkt alleen op Nokia-telefoons, waaronder de series 3230, 6260, 6600, 6620, 6630, 6670, 6680, 6681, 6682 en de 7610.