Flessen en autobanden

De buitenkant van de telefoon is gefabriceerd met behulp van oude plastic frisdrankflessen terwijl het rubberen toetsenbord afkomstig is van restanten oude autobanden. Het innovatieve concept heeft bij Nokia de naam 'Remade' meegekregen.

Efficiënt

"Het idee achter dit concept is dat we wilden onderzoeken of het mogelijk was om een nieuw apparaat uit oude onderdelen te maken", zo laat Nokia in een persbericht weten. "Het mobieltje is volledig opgebouwd uit gerecycled materiaal, waardoor we geen nieuwe grondstoffen in het productieproces hoeven betrekken. Het vermindert noodzakelijk afval en stelt ons in staat milieubewuster te produceren", aldus het Finse bedrijf. Het Remade-ontwerp maakt deel uit van een breder klimaatvriendelijk programma van Nokia.

Vooralsnog niet in de winkel

"Met Remade willen we fabrikanten inspireren om efficiënter na te denken over toekomstige ontwerpen. Ook willen we hiermee een discussie aanzwengelen." Belangstellenden kunnen de Remade uitproberen op het Mobile World Congress in Barcelona. Voorlopig zijn er nog geen plannen om de Remade daadwerkelijk te gaan produceren.