Het is een stap om de absolute leider in het segment van de zakelijke smartphones, Research in Motion, naar de kroon te steken. Daartoe wil het bedrijf de installatie van Microsoft Exchange Active Sync op 43 van zijn toestellen die zijn uitgerust met de S60 Symbian OS. De ondersteuning van Exchange was al beschikbaar op een beperkt aantal Nokia-toestellen.

Beheerders zouden de applicatie, waarmee eindgebruikers hun e-mail kunnen ontvangen zonder dat het bedrijf daar een aparte infrastructuur voor nodig heeft, sneller en eenvoudiger kunnen uitrollen, zo laat Nokia weten vanaf de beursvloer van de CTIA Wireless IT & Entertainment in San Francisco. Via een wizard op het toestel kunnen gebruikers dan snel toegang krijgen tot al hun Exchange-gegevens, zo belooft de mobieltjesfabrikant.

De Eseries en Nseries apparaten zullen in de toekomst standaard geleverd worden met Mail for Exchange. Gebruikers kunnen dan via hun mobiel op de Exchange server komen, zonder dat dit extra abonnementskosten met zich meebrengt. Voor bestaande gebruikers komt de applicatie als download beschikbaar.

Ook de synchronisatie-applicatie Ovi wordt uitgebreid met een file-sharing dienst. Met Files on Ovi kunnen niet alleen bestanden gedeeld worden tussen PC en mobiel, maar ook tussen verschillende mobiele apparaten. Daarnaast komt er een online dienst beschikbaar, waarbij de gebruiker online 10 of 30 GB door Nokia gehoste opslag tot zijn beschikking krijgt. De dienst draait nu nog in bèta. Bron: Techworld