Ceo Olli-Pekka Kallasvuo zegt diverse productcategorieën te onderzoeken in de convergentie tussen telefonie en pc’s. De Finse telefoonaanbieder ziet in die markt verdere groeikansen, terwijl het in de telefoonmarkt als marktleider weinig groei meer ziet. Kallasvuo zegt de netbookmarkt 'nauwlettend te bestuderen' en dan met name Nokia’s kansen daarin.

Nieuwe concurrenten

Andere aanbieders zoals Asus zijn al bezig vanuit de computermarkt de beweging te maken naar de telecommarkt, met nieuwe apparaten zoals smartbooks. Daarin wordt gebruik gemaakt van telecomtechnologie.

Verder komt Asus via zijn joint venture met Garmin ook met eigen telefoons. Het eerste Windows Mobile-toestel van die joint venture is nu net gelanceerd in Taiwan.

Symbian voor low-end

Ondertussen houden de geruchten aan dat Nokia zijn smartphoneplatform Symbian voortaan wil gebruiken voor goedkopere telefoons. Het op Linux gebaseerde Maemo zou dan dienst doen voor de krachtigere, en dus duurdere, smartphones. Nokia gebruikt dat besturingssysteem al op zijn internettablets, die weer geen telefoonfuncties in zich hebben. De Finse telefoonfabrikant ontkent dat het Symbian wil laten vallen.

Bron: Channelworld.