De bizarre trend is op te merken in een recent rapport van de Noorse toezichthouder NPT, die jaarlijks de mobiele markt in het Noord-Europese land onderzoekt. MMS is voor het tweede opeenvolgende jaar groeiende in absolute cijfers; in 2013 werden bijna 150 miljoen MMS-berichten door Vikingen verstuurd. Ter vergelijking: het MMS-gebruik in Nederland is marginaal en wordt niet meegenomen in officiële cijfers.

NPT geeft geen verklaring voor het feit dat MMS in Noorwegen nog altijd zo'n grote populariteit geniet. IT-journalist Stig Øyvann speculeert op ZDNet dat het waarschijnlijk ermee te maken heeft dat de op één na grootste telecomoperator NetCom gratis MMS-diensten levert. Overigens wordt in Noorwegen nog steeds altijd veel meer met SMS gewerkt: in 2013 werden meer dan 6 miljard berichten verstuurd.

MMS werd in 2002 in Nederland geïntroduceerd als multimediale opvolger van SMS. MMS'jes kunnen bestaan uit tekst in combinatie met geluid, een afbeelding of een korte video. Nederlandse providers ondersteunen MMS nog steeds, maar een groot succes werd de technologie nooit.