Norman gebruikt IS Light Remote Desktop, ontwikkeld door Xlab, al sinds halverwege vorig jaar om het beheer van zijn klanten op afstand over te kunnen nemen als onderdeel van hun support.

Het beveiligingsbedrijf heeft hier zoveel positieve reacties op gekregen dat Norman heeft besloten de software ook als los product te gaan leveren.

Norman brengt de beheersoftware op drie manieren aan de man: als asp-oplossing, via een serverlicentie of als nutsdienst waarbij alleen hoeft te worden betaald voor het daadwerkelijke gebruik.

Volgens Norman, die eerder deze week een exclusieve deal heeft gesloten met Xlab, vereist deze manier van beheer op afstand minimale inspanning van de werknemer of klant. Zo is er geen onderhoud of installatie van software nodig.

Met de internetapplicatie kunnen werknemers chatten en bestanden uitwisselen. Bovendien kan de afdeling systeembeheer eenvoudig de bediening van het toetsenbord en muis overnemen.

Prijzen

De pay-per-use-variant kost honderd euro exclusief btw per jaar voor 500 actieve minuten. De asp-oplossing kost 390 euro exclusief btw per jaar en kent geen restricties aan het aantal te gebruiken minuten. Beide varianten ondersteunen overigens maximaal één actieve sessie tegelijkertijd. De serverversie kent geen enkele restrictie en kost 690 euro exclusief btw.

Eind mei komt er een nieuwe versie van de internetapplicatie, met onder meer ondersteuning voor audio- en videochats en een gebruiksvriendelijkere interface. Of dit invloed heeft op de prijzen is niet bekend. Bron: Techworld