Microsoft voorzitter Bill Gates sprak gisteren tijdens de Microsoft Office System Developer Conference in Californië voor het eerst in het openbaar over wat nu 'Office 14' heet. Deze volgende release zal gebruikers beperkte mogelijkheden bieden om Office-gegevens online te lezen en te bewerken.

Microsoft biedt al online toegang tot Outlook via Outlook Web Access en iets vergelijkbaars komt er nu ook voor andere Office-applicaties. "Outlook Web Access is niet de volledige versie zoals die in Office zit, maar biedt genoeg mogelijkheden om vanuit een internetcafé of kiosk contact te leggen", aldus Gates. "We hebben iets vergelijkbaars in gedachten voor alle modules." Outlook Web Access is nu een onderdeel van Exchange Server 2007. Het is nog niet duidelijk hoe de andere veertien Office-applicaties worden verpakt.

Gates deelde gisteren nog niet mee wanneer we Office 14 mogen verwachten. De site AeroXperience meldde onlangs echter al dat de bèta van het nieuwe kantoorpakket nog voor dit jaar op de planning staat. De commerciële variant zou in 2009 op de markt komen. De 'community voor Windows-enthousiastelingen' baseerde zich daarbij op een 'intern Microsoft-document'.

Bron: Techworld