Wikileaks, de site die duizenden geheime diplomatieke telegrammen lekt, heeft erg veel moeite de site toegangkelijk te houden. Amazon schrapte de hosting van Wikileaks en de DNS-provider trok de stekker uit de dienst zodat die alleen nog te benaderen is via het directe ip-adres. Ook Frankrijk zint op manieren om de site offline te dwingen.

Veldslag

"Zoals u eerder vandaag al heeft kunnen lezen, heeft Wikileaks momenteel wat moeite om de documenten te hosten die begin deze week zijn vrijgegeven. Om Jullian Assange en zijn website een beetje te helpen stelt Powned nu een mirror beschikbaar voor de documenten", bericht de publieke omroep die voortkomt uit Geenstijl op zijn site.

De mirror is inmiddels terug te vinden bij de omroep. Die is nog niet volledig, maar er wordt druk gewerkt om dat in orde te maken. De omroep doet dit omdat het zou draaien om "de eerste, echte veldslag tussen internet en de gevestigde orde".

Update 18.54 uur: Wikileaks is ook te bereiken via het Nederlandse domein wikileaks.nl, het Zoetermeerse bedrijf e-Dot verwijst de bezoeker naar de juiste server.