France Telecom, één van de grootste Europese telecombedrijven, sloot het jaar 2002 af met een omzet van 46,6 miljard euro. Dat is een stijging van 2,9 procent ten opzichte van een jaar eerder. Het groeicijfer komt ongeveer overeen met wat analisten hadden verwacht. France Telecom kampt met een schuld van enkele tientallen miljarden euro's. De komende drie jaar wil het bedrijf dertig miljard euro van de schuld afhalen zodat er in 2005 niet meer dan veertig miljard euro over is.

Wanadoo

Van de bedrijfsonderdelen van France Telecom liet internetdochter Wanadoo de grootste groei zien. De omzet van Wanadoo groeide met 30,4 procent in 2002. De provider sloot het jaar af met een omzet van 1,9 miljard euro, terwijl dat aan het einde van 2001 nog een kleine 1,5 miljard was. De helft van de omzet van Wanadoo is afkomstig van internettoegang. Wereldwijd telt Wanadoo nu 8,5 miljoen abonnees. Eind 2001 waren dat er zes miljoen. In de cijfers van Wanadoo zit overigens ook de overname verrekend van de Spaanse provider eresMas in november. Dit leverde alleen al 1 miljoen nieuwe gebruikers op. Verder profiteert Wanadoo van de groei van het aantal breedbandabonnees.

Dutchtone

De mobiele telecomdochter Orange heeft 16,7 miljard euro aan de omzet van France Telecom toegevoegd. Orange, moederbedrijf van het Nederlandse Dutchtone, wist 11,7 procent meer omzet binnen te krijgen dan het jaar daarvoor. Hoewel Dutchtone zelf in een jaar tijd 90.000 Nederlandse klanten verloor, steeg de omzet van 363 miljoen tot 400 miljoen euro, een stijging van 10,2 procent.