Dat meldt het blog Virtualization.info. De gratis dienst lijkt een beetje op de Benchmarking-functie in Google Analytics, voor webmasters: beheerders kunnen hun gegevens anoniem sturen naar de dienst, die passend de naam CompareMyVM draagt. De tool draait nu nog in bèta.

Zo ontstaat niet alleen een lijst met de instellingen die er zoal voor verschillende workloads worden gebruikt, maar kunnen bezoekers ook waarderingen uitdelen aan de oplossingen die zijn bedacht door hun collega's.

Nadeel is wel dat de community nog flink moet groeien om van CompareMyVM een lijst met echt bruikbare adviezen te worden. Op het moment van schrijven hebben vijf gebruikers daadwerkelijk configuraties ingediend en is er vijf keer gestemd.

Benchmarking is overigens niet iets waar VMware even blij mee is. Na klachten bracht het bedrijf in 2007 zelf een benchmarkingtool op de markt, VMmark, maar vooralsnog is publicatie van harde cijfers verboden. CompareMyVM lijkt de dans te ontspringen, omdat het geen prestatiecijfers publiceert, maar de mening van individuele gebruikers. Bron: Techworld