Een van de betere is de aangekondigde verhuizing van AFAS naar Erp. De leverancier van ERP-software zou Leusden verlaten. Alle werknemers zijn vantevoren geïnstrueerd om ook vooral vrienden en familie te vertellen over de verhuisplannen. Deze geslaagde misleiding volgt op een Valentijnsactie die het bedrijf heeft gehouden.

Cloud in de lucht

Een stuk minder overtuigend is de poging van Amazon. Op het Web Services Blog staat de aankondiging voor een nieuwe cloud-dienst. Eentje die draait op onbemande zeppelins, waardoor de cloud dus letterlijk flexibel is. De cloud komt naar je toe, blogt Amazon. Yeah, right. De Floating Amazon Cloud Environment (FACE) gaat op z’n gezicht.

Hyves, oeps

Hyped.nl brengt het grote nieuws dat Hyves zo stom is geweest 1,6 miljoen profielen te verwijderen. Oorzaak: een databasefoutje. Gelukkig was er wel een backup. Die wordt in de loop van deze ochtend teruggezet. Onder de verdwenen profielen zit ook die van mede-oprichter Raymond Spanjar.

IE8.1 draait Firefox

Goed ingezet, maar dan net te ver over the top gaand: de aankomende versie 8.1 van Internet Explorer is compatibel met plugins van Firefox. Dat blijkt uit een uitgelekte build van de browser. Leuk bedacht, technisch vast wel mogelijk, maar bedrijfspolitiek waarschijnlijk niet wenselijk. Alleen verliest deze 1 april-grap de geloofwaardigheid door er bovenop te gooien dat IE 8.1 kan overschakelen naar andere rendering engines. Waaronder Gecko van Firefox en Webkit wat dienst doet in Safari.

‘Gezichtsgebaren’

Om even in de browsersfeer te blijven: Opera heeft een erg leuke 1 april-grap. Gebaren zijn passé, gezichtsuitdrukkingen zijn de toekomst voor surfer. Compleet met duidelijk instructiefilmpje en handig illustratieoverzicht van de ‘gezichtsgebaren’.

YouTube ondersteboven

Ook eentje die veel beter had kunnen zijn: YouTube kondigt nieuwe kijkervaring aan. De weergave van video’s is voortaan ondersteboven. Tips voor de kijkertjes: hang je monitor ondersteboven, kantel je hoofd, of verhuis naar Australië. Had YouTube het nou net een slagje minder gedaan – letterlijk – dan was het een betere 1 april-grap geweest. Kondig aan dat video’s 90 graden zijn gekanteld. Waarom? Nou, YouTube brengt video’s voor kijken in bed of liggend op de bank!

Ierse sex

Slashdot meldt dat de domeinregistrar voor Ierland de fatsoensridder uithangt. Domeinnamen van ‘adult’ aard zijn verboden. Jammer voor de aanvraag van website sex.ie voor de fel begeerde uitbreiding naar porn.ie en pornography.ie. Rare jongens, die Ieren.

Ook goeie 1 april-grappen gezien, of zelfs erin getrapt? Vul dit artikel aan door die te melden in de reacties.