Kortingsdagen

Over welke dagen hebben we het precies? We hebben het hier natuurlijk over Singles Day uit China en over Black Friday en Cyber Monday die beide qua oorsprong uit Amerika komen. Singles Day is commercieel groot gemaakt door onder andere AliExpress en Alibaba. En de omzet op deze ene dag is groter dan de omzet op Black Friday en Cyber Monday bij elkaar de afgelopen paar jaar. Black Friday is echt iets Amerikaans en is gekoppeld aan Thanksgiving Day op de dag ervoor. Om mensen op hun vrije dag na Thanksgiving naar de winkel toe te trekken is men gaan strooien met korting. Als tegenhanger is er een online variant bedacht: Cyber Monday.

Alle drie de dagen die draaien om korting, waaien ook over naar ons land en worden elk jaar populairder. En daar kun jij slim van profiteren als je op het juiste moment online gaat shoppen. Gelukkig zijn we in Nederland niet vies van een beetje korting.

Hoogste kortingen tot nu toe

Wat zijn de verwachtingen voor dit jaar? Er doen dit jaar ook in Nederland meer webshops, winkels en merken mee dan de afgelopen jaren. Dat betekent dat er voor jou nog veel meer korting is waar je van kunt profiteren. De webshops, winkels en merken willen allemaal opvallen en jou over de streep te trekken om bij hun te kopen. En dat doen ze door met steeds hogere kortingen te gaan strooien. Niks mis mee, want het is in jouw voordeel. Doordat er meer webshops mee gaan doen is er ook meer variatie in het aanbod. Er zijn hierdoor steeds meer producten met een leuke korting te koop in de maand november. De elektronicaproducten zijn jaar op jaar één van de populairste. Een nieuwe laptop, computer, tablet of smartphone kopen doen dan ook heel veel mensen.

Eerder beginnen

Singles Day is altijd op 11 november, maar vooral de Black Friday acties beginnen steeds eerder. In 2017 kwam Coolblue met een Blue Friday week. Ze begonnen precies één week eerder al met hoge kortingen. En dat is een trend die zich dit jaar ook voort zal zetten. Om extra op te vallen zullen er meer winkels eerder beginnen. Het is daarom slim om in aanloop naar de kortingsdagen ook alvast jouw favoriete winkel in de gaten te houden.

Lokale aanbiedingen

Enkele grote steden speelden in eerdere jaren al in op Black Friday door op deze avond een extra koopavond in te plannen die ook nog eens extra lang duurt (soms tot wel 23.00 uur). Tijdens eerdere edities deden bijvoorbeeld Rotterdam, Purmerend en Den Bosch hier al aan mee. Maar ook dat zal dit jaar flink uitbreiden. Kleinere dorpen en daardoor ook kleinere specialere winkels en boetieks zullen meedoen met aantrekkelijke korting. Je hoeft dus niet alleen maar online te shoppen. Als het goed weer is, is het erg leuk om erop uit te trekken en de stad in te gaan. Meestal is het extra gezellig op dit soort dagen. Een mooi moment om alvast te beginnen met het doen van de cadeaus voor december wellicht.

Online shoppen populair

Vooral online shoppen op deze kortingsdagen is het meest populair. Je hoeft dan niet in de rij te staan in de winkel en kunt ook met slecht weer buiten heel veel korting scoren. Er wordt dan ook gigantisch veel gezocht naar de beste en meest populaire aanbiedingen op al deze dagen. Ga jij dit jaar ook een leuke slag slaan?