Wat zijn de voordelen van VPS?

Een VPS is een server die virtueel wordt opgesplitst in meerdere servers. Een dergelijke oplossing biedt talloze voordelen voor jouw organisatie, zowel op technisch gebied als qua gebruiksgemak. Benieuwd naar alle pluspunten? Lees dan snel verder en ontdek de 4 belangrijkste voordelen van een Virtual Private Server!

[index date=201908221046]1. Verlies geen rekenkracht[/index]

Twijfel je tussen het huren van een gewone server (of hostingpakket) en een Virtual Private Server? Bij het standaardpakket deel je één server met veel andere gebruikers. Wanneer je kiest voor een VPS, huur je een virtuele server volledig voor jezelf. De Virtuele Privéserver wordt immers opgedeeld in verschillende segmenten die onafhankelijk van elkaar werken. Schrijfruimte, geheugen en processorkracht hoeven dus niet gedeeld te worden met andere die gebruik maken van een zwaar belaste server. Dit resulteert voor jouw website in snellere laadtijden, meer gebruiksgemak en uiteindelijk een verbeterde gebruikerservaring.

[index date=201908221046]2. Veilig en betrouwbaar[/index]

Aangezien elke VPS beschikt over een eigen besturingssysteem is een VPS is uiterst betrouwbaar. Het besturingssysteem wordt niet gedeeld met andere personen of organisaties, waardoor anderen geen toegang krijgen tot jouw bestanden en data. Aangezien een VPS afzonderlijk functioneert, zijn ze veel minder gevoelig voor storingen, malware en andere veiligheidsissues van buitenaf. Bovendien neemt u met een VPS belangrijke stappen op het vlak van privacybescherming.

[index date=201908221045]3. Keuzevrijheid en controle[/index]

Een VPS is in het algemeen volledig naar de wensen van de eindgebruiker aan te passen. Zo kunnen op de Virtual Private Server onder andere besturingssystemen zoals Windows, Ubuntu, Arch Linux, CoreOS of OpenBSD op worden geïnstalleerd. Maar ook kunt u zelf bepalen wel open source appliances en controlepanelen er worden geïnstalleerd. U heeft verder de volledige controle over de VPS. Moeten andere applicaties worden geïnstalleerd of is er een herstart nodig? Dan kan dit plaatsvinden op het door u gewenste moment, zonder dat anderen hier last van hebben.

[index date=201908221045]4. Uitstekende schaalbaarheid[/index]

Als laatste is de schaalbaarheid van een VPS een groot voordeel. Groeit jouw organisatie? Dan is de kans groot dat er meer producten worden verkocht, er meer data of afbeeldingen moeten worden opgeslagen en/of er meer applicaties nodig zijn. Een VPS groeit moeiteloos mee, aangezien het pakket vaak eenvoudig aan te passen is. Bovendien kan het toevoegen van extra capaciteit op bijna ieder moment. Zo wordt de ontwikkeling van jouw website of organisatie nooit tegengegaan.

Aan de slag met VPS?

Wil je profiteren van de optimale snelheid, uitstekende betrouwbaarheid en hoge gebruiksgemak van VPS te bieden heeft? Kies dan voor cloudVPS op maat van Tilaa. Stel eenvoudig de gewenste server samen, waarna deze na bestelling binnen enkele minuten beschikbaar is. Met een gegarandeerde up-time van 99,99% op het core netwerk beschikt Tilaa bovendien over een netwerk van topkwaliteit. Hierdoor worden storingen opgevangen en is jouw server altijd beschikbaar.