Dat Google verder kijkt dan zijn melkkoe de zoekmachine wisten we. Zelfrijdende auto’s, een vloot internetballonnen, en recentelijk steeds meer focus op robotica. Wat heet, steeds meer focus: nu koopt het internetconcern ineens Boston Dynamics, al jaren bekend van zelfstandige robots.

Lees meer over Google’s nieuwe focus op robots: Wir sind die Google-roboter

Niet voor in de fabriek of in het bejaardentehuis, maar voor op het slagveld. Nee, ze zijn (nog) niet bewapend, maar ook de rennende, dravende, dragende en lopende robots van Boston Dynamics zijn vooral voor één klant en suikeroom: het Pentagon. En ze zijn eng. Fascinerend maar eng.

Uiteraard voor de lieve vrede, want de missie van Boston Dynamics is ‘slechts’ om de ontwikkeling van robottechnologie te stimuleren. Op die nobele missie is Google toch ook?

Het is al het achtste robotbedrijf dat Google in het laatste half jaar heeft overgenomen. De Google-robots worden vooralsnog aangestuurd door een mens: ex-Androidbaas Andy Rubin.

Een overzicht van het robotcircus van Boston Dynamics:

Pakezelrobot Big Dog: Lopende humanoide Petman: Galopperende Wild Cat: Betonblok smijtende girafrobot: Cheetah-robot rent 45 km/u: Muurklimmende robot: