Musio is volgens zijn makers zeer goed in staat om gesprekken met je te voeren. De robot werkt namelijk op basis van artificial intelligence (AI) en onthoudt ook wat je in het verleden tegen het apparaat hebt gezegd. Het bedrijf achter de kleine robot, AKA, claimt zelfs dat het emoties kan detecteren, steeds slimmer wordt en tegelijkertijd een band opbouwt met de gebruiker.

Spreekvaardigheid ontwikkelen

De robot is ontworpen als leerhulp voor kinderen die hun spreekvaardigheid nog moeten verbeteren. AKA is gespecialiseerd in machine learning en natural language processing. Het bedrijf werkt achter de schermen al jaren aan Musio en is nu een crowdfunding-project gestart op Indiegogo voor de verdere financiering. De missie? Een AI-robot bouwen die zelf kan nadenken en een interactieve leeromgeving kan creëren voor mensen.

De basis van Musio is AI-engine Muse, oorspronkelijk gebouwd om tekstuele taal, gesproken taal, gebaren en gezichtsuitdrukkingen te begrijpen en te fungeren als assistent voor mensen die een nieuwe taal leren. De enige beschikbare taal is vooralsnog Engels.

'Slimmer dan Siri'

AKA zet zich bij de presentatie van het robotje sterk af tegen de huidige generatie spraakassistenten van Apple, Microsoft en Google. Die zouden maar oppervlakkig en vergeetachtig zijn. In tegenstelling tot Musio, die doorvraagt en details van gesprekken zou onthouden. In 2016 moet de robot op de markt verschijnen.

Oordeel zelf, een "schattige alien" of toch niet: