Het lijkt wel steeds vaker voor te komen. Gekke of onredelijke "exit clausules" in contracten van IT-ers. In oktober berichtten wij ook al over een groep IT-ers die na hun ontslag nog ondersteuning moesten geven aan hun ex-medewerker. Afgelopen weekend verscheen er op Reddit een bericht van een IT-er die zichzelf Setsquared noemt die nog een stapje verder gaat.

Geste

Een half jaar geleden nam Setsquared ontslag, maar was wel zo aardig om aan te geven dat de twee maanden opzegtermijn eigenlijk te kort waren om z'n opvolger in te werken. Als geste mochten zijn collega's hem, na zijn vertrek, nog gerust een mailtje sturen als er ongedocumenteerde vraagstukken rezen. Helaas ging het na z'n vertrek helemaal mis.

Opvolger bakt er niets van

De ex-medewerker werd steeds vaker gebeld over steeds groter wordende problemen binnen z'n oude bedrijf en het werd al gauw duidelijk dat z'n opvolger er niks van bakte. Niet alleen op het gebied van beveiliging werden er grote fouten gemaakt, ook het grote probleem met de backup-server bleek achteraf niets meer te zijn dan onaangeroerde backup tapes, die niet waren gewisseld sinds Setsquared's vertrek.

Sommatie

Het aantal hulpverzoeken werd zo groot dat de ex-medewerker er genoeg van had en vroeg met rust gelaten te worden. Niet lang daarna viel er een juridische dreigbrief op de deurmat met de melding dat, volgens zijn oude contract, hij verplicht was nog vijf jaar ondersteuning te leveren aan z'n oude werkgever.

Gelukkig hebben de advocaten van z'n huidige werkgever korte metten gemaakt met het bedrijf.