Volgens Green Tea kunnen bedrijven door crm-data te koppelen aan de Google-applicatie virtueel over hun gebied vliegen en zo zien 'waar de beste, grootste of meeste kansen zich voordoen'.

Enkele klanten van het bedrijf uit Den Bosch hebben in alle stilte de toepassing al kunnen proberen en zijn enthousiast. "Door de crm-acties en commerciële kansen in Google Earth te visualeren, zijn medewerkers meer op omzet en nieuwe mogelijkheden gefocust", zegt Antan van Daal, commercieel directeur bij softwarebedrijf Insumma.

Geheim achter Earth CRM is volgens Green Tea de systematiek achter de applicatie die crm-gegevens interpreteert. Zo kan er bijvoorbeeld een overzicht worden gevisualiseerd van de tien beste verkoopkansen in een rayon.

"Je kunt natuurlijk ook een toptienlijstje printen", erkent Albert Akkermans van Green Tea. "Maar juist de visuele presentatie van de data geeft letterlijk een nieuwe kijk op je werk."

"Door bijvoorbeeld omzetdata aan Google Earth te koppelen, vlieg je straks letterlijk in cyberspace over dat toekomstige gebied. Je kunt de 'omzethotspots' dan gewoon zien liggen." Bron: Techworld